Roze 50+

Roze 50+ is een consortium van vier landelijke organisaties (ANBO, COC, MOVISIE en Vilans) die in 2005 hebben besloten de handen in één te slaan om specifiek voor de belangen van homoseksuele ouderen op te komen.

De Roze Loper Scan®

Meerdere malen bleek uit rondvraag dat er bij homoseksuele ouderen behoefte was aan meer en specifieke aandacht in de ouderensectoren Wonen, Zorg en Opleidingen.

Roze 50+ ontwikkelde samen met Kiwa een methodiek  om woonzorgcentra en thuiszorginstellingen homovriendelijk te helpen maken en die behoefte om te zetten naar actie.

De Roze Loper Scan® meet de mate van inclusiviteit van organisaties en prikkelt daarmee bewustwording in die organisaties. Participerende instellingen kunnen door het doen van de Roze Loper Scan® zich certificeren en clienten, personeel en anderen duidelijk aantonen dat inclusiviteit een belangrijke rol speelt.

JouwZorg en Roze 50+ zijn sinds 2013 partners. Voor bezoekers van JouwZorg hebben we het mogelijk gemaakt om specifiek te zoeken naar instellingen die Roze Loper Scan® – gecertificeerd zijn.

Het consortium

Movisie
AnBo
COC
Vilans

Ook partner worden?

Als Partner van JouwZorg, geniet je van een aantal interessante voordelen. Dagelijks vinden tienduizenden bezoekers ons platform. Van die traffic maak jij dan ook gebruik. Daarnaast krijgen al onze partners korting op onze Premium-pakketten. Een partnership met JouwZorg is een partnership met een A-merk dat dagelijks groeit.

Interesse? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Partner worden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.